Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jídlo a pití

Máte rádi gatronomické zážitky? Milujete dobré jídlo? Potom je Dubaj to pravé pro Vás. Návštěvníci Dubaje si mohou užívat mezinárodní gastronomii z celého světa
 

V ulicích SAE se nejlépe seznámíte s arabskou kuchyní v menších restauracích než jsou ty hotelové. Kromě fast foods, které mají zastoupení i jinde na světě, je zde mnoho restaurací patřících většinou Pákistáncům, Indům, Libanoncům, nebo Íráncům. Rozhodně se nemusíte bát ochutnat místní speciality v menších stáncích. Hygienické podmínky jsou hlídané a na špičkové úrovni. Hlavními ingrediencemi tradičních arabských jídel v SAE bývá hovězí, jehněčí a velbloudí maso, ryby a mořské plody. Ochutnejte velbloudí mléko, sušené datle a různé druhy ořechů.

Tradiční arabská jídla zahrnují Margooga (dušená zelenina s masem a s arabským chlebem), Machbous (kuřecí, jehňečí nebo kozí maso s rýží), Ma’louba (mleté mso s lilkem a rýží), Fireed (smažení kuře nebo ryba), Harees (pokrm ze šlehané přenice, tradičně konzumován během ramadánu) a Mishwy (grilovaná masa).

 

Chcete-li si vyzkoušet dubajská tradiční jídla nabízíme vám jejich recepty:

  • Shawarma​ 
  • Falafel 
  • Hommos
  • Tabbouleh
  • Koussa Mahshi
  • Kibbe
  • Baba Genoush
  • Warak Enab
  • Umm Ali



 

 

Příspěvky

Hotelová restaurace

8. 3. 2017

 

Koření v SAE

8. 3. 2017

 

Nápoje

8. 3. 2017

 

Alkohol

8. 3. 2017