Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kibbe

8. 3. 2017

 

Toto klasické syrské jídlo je také známé jako Kibbeh nebo Kubba. Je oblíbené na celém Blízkém a Středním východě a je složené z karbanátků z mletého jehněčího masa, bulguru a cibule.

Přísady

  • 1 šálek bulgur pšenice
  • 1/4 kg okořeněného a osoleného mletého ​​jehněčího, kuřecího nebo hovězího masa
  • 1 střední strouhaná nebo jemně nasekaná cibule
  • 1 polévková lžíce mletého římského kmínu
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1/2 lžíce drceného černého pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce nasekané máty
  • 1/4 šálku nasekaných opražených piniových oříšků nebo mandlí
  • rozpuštěné máslo nebo olivový olej

Příprava

Umístěte bulgur do mísy a zalejte zcela vodou. Nechejte změknout po dobu 2 až 3 hodin.Odmočený a měkký bulgur scedíme, nechápe okapat a zbývající přebytečnou vodu vytlačíme ručně. Takto připravený bulgur rozmixujte najemno v kuchyňském robotu.

Rozmixovaný bulgur smíchejte s kmínem, tymiánem a černým pepřem. Osmahněte cibuli na olivovém oleji, přidejte maso a piniové oříšky. Vytvarujte v rukách šišky a opékejte dokud nejsou zlaté. Nakonec položte šišky do vymaštěné pánve a zakapte rozpuštěným máslem nebo olivovým olejem.