Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tabbouleh

8. 3. 2017

Tabbuleh je libanonský salát ze sekané petrželky, máty a drcené pšenice. Často podáván s bulgurem, krájenými rajčaty a cibulí.

Přísady

  • 1/3 šálku bulguru
  • 1/4 šálku horké vody
  • 1 střední jemně strouhaná cibule
  • 4 šálky jemně nasekané petrželky
  • 2 jemně nakkrájená rajčata
  • 1 lžíce čerstvé nasekané máty
  • 1/3 šálku čerstvé citronové šťávy
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/8 lžičky pepře
  • ledový salát

Příprava

Smíchejte bulgur s 1 lžící oleje a horkou vodou, poté nechte 1 hodinu uležet. Přimíchejte nastrouhanou cibuli do bulguru. Přimíchejte petržel, rajčata a mátu do bulguru. Přidejte citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř  a vše dobřepromíchejte.

Tabbouleh podávejte na velkém talíři obloženém salátem. Tradičně je možné tento salát jíst také rukama.