Tabbouleh
8. 3. 2017
Tabbuleh je libanonský salát ze sekané petrželky, máty a drcené pšenice. Často podáván s bulgurem, krájenými rajčaty a cibulí.
Přísady
- 1/3 šálku bulguru
- 1/4 šálku horké vody
- 1 střední jemně strouhaná cibule
- 4 šálky jemně nasekané petrželky
- 2 jemně nakkrájená rajčata
- 1 lžíce čerstvé nasekané máty
- 1/3 šálku čerstvé citronové šťávy
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
- 1/8 lžičky pepře
- ledový salát
Příprava
Smíchejte bulgur s 1 lžící oleje a horkou vodou, poté nechte 1 hodinu uležet. Přimíchejte nastrouhanou cibuli do bulguru. Přimíchejte petržel, rajčata a mátu do bulguru. Přidejte citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř a vše dobřepromíchejte.
Tabbouleh podávejte na velkém talíři obloženém salátem. Tradičně je možné tento salát jíst také rukama.