Jdi na obsah Jdi na menu
 


Warak Enab

8. 3. 2017

Také známý také jako Wara Enab je populární arabské jídlo libanonského původu. Jde o rýží plněné vinné listy.

Přísady

  • 500 g čerstvých nebo ve slané vodě naložených vinných listů
  • 1 1/2 hrnku rýže
  • 1 šálek nasekané petrželky
  • 1/2 šálku nasekané máty
  • 4 malá nakrájená rajčata nakrájená
  • 4 nakrájené jarní cibulky
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 3/4 šálku citronové šťávy
  • 2 nakrájené brambory
  • sůl a pepř podle chuti

Příprava

Ponořte vinné listy na 1 minutu do vroucí vody, vyjměte a dejte stranou. Poté promíchejte rýži s bylinkami, cibulí, rajčaty, citrónovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Rozložte vinné listy na pracovní desku. Vložte na každý list 1 polévkovou lžíci směsi a zabalte jako doutník.

Umístěte nakrájené brambory na dno hrnce, a na ně položte plněné listy a potom zalijte vodou. Na pokrm položte menší pokličku ta, aby se listy v průběhu vaření nerozbalily. Vařte na mírném plameni asi 1 hodinu tak, aby byly listy dobře uvařené a měkké. Podávejte studené.